Auktorisoidun kääntäjän palvelut saatavilla toimistomme kautta. Tarvitsetko viralliset suomenkieliset käännökset esim. vironkielisistä koulutodistuksista, lääkärintodistuksista tai muista asiakirjoista? Voit sopia käännöstyön Viro-keskuksen kautta.

Turussa on saatavilla neuvontaa viron kielellä. Neuvoja voi käydä kysymässä esim. erilaisiin asiakirjoihin, asumiseen, koulutukseen, toimeentuloon, oleskelulupaan ja kaupungin palveluihin liittyen.

Viro-keskuksen tapahtumiin ja toimintaan voit tutustua myös kaupunkilehti Turkulaisen sivuilla. Olemme mukana Turkulaisen Kumppanit -blogissa. Paikallinen kaupunkilehti tarjoaa mainion väylän yhdistyksen tiedotukseen!

Lue lisää...

Promoting Natural Materials -hanke oli luomassa luonnonmateriaaliosaajien verkostoa Suomen ja Viron välille vuosina 2009–2012. Varsinais-Suomen Viro-keskus oli mukana hankkeessa partnerina, tehtävänään verkostojen kehittäminen ja erityisesti kaupunginosien välisen yhteistyön aloittaminen. Viro-keskus on myös julkaissut hankkeessa Suomi-Viro -sanakirjan ekorakentajan avuksi. 

Varsinais-Suomen Viro-keskus tekee yhteistyötä Turun työväenopiston, Auralan kansalaisopiston ja TSL:n kanssa, ja tavoitteemme on tarjota Viroon ja viron kieleen liittyviä harrastuskursseja sekä virolaisille maahanmuuttajille suunnattuja suomea vironkielisille -kursseja. Tartossa yhteistyökumppaninamme on Tartu Rahvaülikool.

Väestöliiton Womento-hanke tukee koulutettujen maahanmuuttajanaisten työnetsintää ja suomalaiseen yhteiskuntaan sopeutumista. Viro-keskus on osallistunut hankkeeseen etsimällä sekä mentoreita että aktoreita. Mentorina toimivat sekä suomalaiset että pitkään Suomessa asuneet virolaiset, jotka ovat valmiita opastamaan maahanmuuttajaa.