Yhdistyksen esittelyä Mahdollisuuksien torillaVarsinais-Suomen Viro-keskus ry on kaikille avoin Viron ystävien yhdistys. Tarjoamme matkailuinformaatiota Virosta sekä järjestämme tapahtumia, seminaareja, konsertteja ja matkoja jäsenistömme toiveiden mukaan. Olemme myös mukana kansainvälisissä projekteissa: EU-hankkeissa olemme mm. rakentaneet aikuiskoulutusverkostoa Suomen ja Viron välille, edistäneet luonnonmateriaaliosaamiseen liittyvää yhteistyötä ja järjestäneet virolaisille maahanmuuttajille neuvontapalvelua sekä vapaa-ajantoimintaa.

Toimintaideamme

Olemme kaikille avoin kansalaisjärjestö, ja tuomme Viroa tunnetuksi Suomessa sekä Suomea Virossa. Meillä on noin viisisataa jäsentä: yksityisiä henkilöitä, yrityksiä, järjestöjä ja kuntia.

Toimintamme on monipuolista

• Tarjoamme suomalaisille Viroon ja Viron matkailuun liittyvää neuvontaa.
  • Järjestämme tapahtumia, kuten konsertteja, näyttelyitä ja virolaisen ruoan iltoja.
  • Osallistumme Suomen ja Viron välisiin EU-projekteihin REGI ja FEM (Central Baltic Interreg).
  • Tuemme Turun seudulla asuvia virolaisia järjestämällä aktiivista yhdistystoimintaa (virolaisten klubi) sekä kielikursseja.
  • Mari Kalkunin konsertti TurussaToimimme myös Viron kunniakonsulin toimistona Turussa. Palvelemme virolaisia maahanmuuttajia jakamalla heidän passinsa ja henkilökorttinsa ja tarjoamalla neuvontaa.

Tarjoamme jäsenillemme konsertteja, jäseniltoja, mielenkiintoisia luentoja, virolaisen ruoan iltoja, jäsenmatkoja, informaatiota, kontakteja, projektiapua. Ylipäätään kaikkea mikä liittyy Viroon tai virolaiseen kulttuuriin.

Tule tutustumaan

Toimistomme on Turun Vanhalla Suurtorilla, Brinkkalan sisäpihan toisessa kerroksessa. Alakerran tiloissa on myös pieni Konsuli-galleria, joka toimii Viro-aiheisten näyttelyiden ja tapahtumien tilana.

Liity jäseneksi

Vuotuinen jäsenmaksumme on 21 €. Perhe- ja opiskelijajäsenyys maksaa vain 7 € vuodessa. Yrityksiltä ja kunnilta jäsenmaksu on 120 € vuodessa, yhdistyksiltä 70 €. Jäsenetuina saat Suomen Viro-yhdistyksen liiton jäsenlehden (ViroNyt) neljästi vuodessa, Viro-keskuksen oman lehden (Virk), jäsenkirjeitä sähköpostiisi, tietoa ja alennuksia Viro-tapahtumista.

Tervetuloa mukaan toimintaamme!

Varsinais-Suomen Viro-keskus ry,
Vanha Suurtori 3
20500 Turku

puh. +35840 147 5221

sähköposti: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.">

Aukioloajat ja yhteystiedot:

Kuvat: Yhdistyksen esittelyä Mahdollisuuksien torilla 2014 ja Mari Kalkun esiintymässä Turun kirjamessuilla 2014. Kuvien oikeudet: Varsinais-Suomen Viro-keskus ry.